Віра Олександрович

У Тернополі кожен другий потребує допомоги стоматолога, а грошей на лікування бракує (фото)

Мерія2

У Тернополі бракує коштів на стоматологічну допомогу дітям і воякам АТО. Додати гроші до тих, що виділяє міська рада зі своїх резервів, можуть тільки у Києві, впевнені міські чиновники від медицини.

Проект рішення «Про звернення щодо надання стоматологічних послуг дитячому населенню та пільговим і соціально-незахищеним категоріям населення Тернопільської міської територіальної громади у 2020 році» подав новопризначений начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак.

Цей документ, у разі його ухвалення, чиновник запропонував надіслати у Верховну Раду і Кабінет Міністрів. Із повним текстом звернення можна ознайомитися ТУТ. Отже, депутатам запропонують проголосувати за таке (цитуємо): «… у Тернопільській міській територіальній громаді склалася загрозлива ситуація із забезпеченням стоматологічної допомоги дітям і соціально-незахищеним категоріям населення. Повністю припинена профілактика стоматологічного здоров’я дитячого населення, стрімко зростає кількість тяжких ускладнень гострої стоматологічної патології, що спричиняють стійку втрату працездатності…».

Окремою проблемою, на думку Василя Даньчака, є забезпечення стоматологічною допомогою мобілізованих і призовників до Збройних Сил України, учасників АТО, адже потреба в санації ротової порожнини серед них сягає понад 75%. Саме тому він запропонує депутатам підтримати пропозицію щодо перегляду і включення до програми медичних гарантій стоматологічні медичні послуги: для дитячого населення та пільгових і соціально-незахищених категорій, що особливо важливо в умовах зовнішньої агресії.

Такий же лист надішлють особисто народному депутату Андрію Богданцю. Він, на думку депутатів, також має знати, що у 2018 р. у Тернополі стоматологічної допомоги потребував кожен другий оглянутий пацієнт.

Прийняти цей документ планують на 39-й сесії Тернопільської міської ради. Її міський голова Сергій Надал розпорядився провести у п’ятницю, 25 жовтня. І там мають розглянути чимало цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео