Орест Сарматський

Французький фермер замість томатів почав вирощувати екзотичні рослини (Агроколонка)

2401 (Copy)

Фермер з французької провінції Бретань Жиль Ле Біхан на 3 га теплиць вирощує пітахайї, пальчикові лайми, алое і багато інших екзотичних рослин.

Про це повідомляє agrotimes.ua з посиланням на hortidaily.

Фермер раніше вирощував томати. Він все ще культивує деякі старі сорти і томати чері.

– Але ринок томатів стає все більш конкурентним. Особисто мені вистачає моїх 3 га. Я намагаюся знайти себе, шукаючи продукти, які є рідкісними і які змушують нас виділитися.

Ми почали чотири роки тому з плантації пітахайя. Минулого року ми отримали три плоди, але повне плодоношення почалося цього року. Наразі ми також вирощуємо різні цитрусові, включаючи лимони, – розповів Жиль Ле Біхан.

Плоди пітахайя та цитрусових продають у невеликі магазини та ресторани.

– Ми плануємо зростати далі. Тоді ми будемо орієнтуватися на більших клієнтів, – додав фермер.

Україна випередила Китай в рейтингу світових експортерів курятини

Американські експерти спрогнозували рекордне зростання експорту української курятини у 2019 р. Про це йдеться в документі Міністерства сільського господарства США, повідомляє УНН.

Згідно з прогнозом відомства, у 2019 р. Україна збільшить експорт курятини на 26% – до 400 тис. т у річному численні. У 2020 р. поставки української курятини за кордон становитимуть 450 тис. т.

В рейтингу найбільших експортерів м'яса птиці Україна зараз займає почесне 4-те місце. Випереджають Україну Бразилія, ЄС і Таїланд. Прогнозується, що за підсумками 2019 р. поставки бразильської курятини за кордон виростуть на 4,4% – до 3 млн 850 тис. т, європейської – на 11,9%, до 1 млн 550 тис. т, таїландської – на 7,7%, до 900 тис. т.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео