Віра Олександрович

Гроші на ремонт спорткомплексу і зарплати вчителям знайшли у Тернополі (фото, відео)

Кучер

Бюджет Тернополя за 9 місяців вдалося виконати на 107%. Відтак у громаді виникла можливість перерозподілити отримані кошти на найнеобхідніше.

Саме тому депутати погодилися внести зміни до бюджету Тернопільської громади на 2019 р. Доповідала про це начальниця міського фінансового управління Надія Кучер.

Власне, на цьому засіданні розглянули кілька фінансових питань: - Про виконання бюджету міста Тернополя (громади) за 9 місяців 2019 року; - Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. № 7/31/14 «Про бюджет м. Тернополя (громади) на 2019 рік»; - Про внесення змін до рішення міської ради від 06.06.2019 р. № 7/35/5 «Про місцеві податки і збори Тернопільської міської територіальної громади».

[embed]https://youtu.be/MCTFBzhae08[/embed]

Як пояснили на сесії, за рахунок збільшення дохідної частини бюджету і перерозподілу бюджетних асигнувань додаткові кошти спрямували на утримання закладів освіти, охорони здоров’я і житлово-комунального господарства.

- Я хотів би підкреслити, що в структурі бюджету збільшилася питома вага податкових надходжень, - каже голова бюджетної комісії Михайло Ібрагімов. – Нині це – майже 54%. Такий факт свідчить про те, що міжбюджетні трансферти зменшилися, тобто бюджет Тернопільської громади є достатньо самостійним. Це і дозволило нам провести певні коригування, щоб додатково дофінансувати такі галузі, як освіта, медицина і ЖКГ.

Так, на ремонти закладів освіти і придбання обладнання додатково спрямували понад 3,5 млн грн. Більш як 8 млн грн піде на виплату зарплати педагогічним працівникам шкіл і училищ. Окрім того, понад 2,4 млн грн надійде на ремонт спорткомплексу на вул. Братів Бойчуків, 4а, на капітальний ремонт басейну ФЗК та інших потреб сфери спорту.

- Охороні здоров’я і управлінню культури додатково виділили по 1 млн грн, - додає Надія Кучер. - Також кошти спрямували на: ремонт дощової каналізації, поточний ремонт та утримання доріг, міжквартальних проїздів тощо. Управління транспорту, у свою чергу, отримало кошти на компенсацію перевезення пільговиків і на фінансову підтримку КП «Тернопільелектротранс».

Так само - без жодних суперечок депутати погодилися із пропозицією чиновниці щодо місцевих податків і зборів – 32 «за». Підтримали політики і звернення до керівництва держави, яке вона запропонувала. Втім, тут до розмови активно підключився міський голова Сергій Надал і пояснив депутатам деякі нюанси.

[embed]https://youtu.be/f-URrF7MpZk[/embed]

До речі, «Терен» докладно писав також про інші питання, що потрапили на розгляд депутатів (читайте – ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео