Віра Олександрович

У Тернополі переймалися заторами, спалюванням листя і тролейбусом №1 (фото, відео)

Сесія

Без депутатських звернень і запитів не обходиться жодне сесійне засідання у Тернопільській міській раді. Тож і 25 жовтня політики собі не зрадили.

Підняли депутати чимало різних питань – від проблеми зі спаленням сміття до якості доріг у дворах і змін у русі тролейбусів.

Першим до трибуни пішов Віктор Генсерук. Він висловив стурбованість через смог, що утворився нині над Тернополем. На думку депутата, винними є і громади, що діють у сусідніх населених пунктах. Тому своє звернення він скерував не лише обласним екологам, міським комунальникам і правоохоронцям, а й головам Великогаївської, Байковецької та Білецької ОТГ. У результаті – 31 «за».

[embed]https://youtu.be/UqF4vL1LYDg[/embed]

Традиційною була поява біля трибуни Тараса Білана. Він відразу озвучив кілька запитів і звернень, але жодне із них колеги не підтримали.

Після цього Тарас Серетний загострив питання із недієвою на даний час депутатською комісією із земельних питань та екології. Через те, що голова комісії Андрій Шкула склав повноваження, діяльність цієї відповідальної ланки налагодили ніяк не вдається. Тривогу розділив і міський голова Сергій Надал. Він звернувся до депутатів із проханням вчинити необхідні кроки для розблокування роботи комісії.

Звернення від тернополян, які попросили повернути тролейбусний маршрут №1 на «Дружбу», озвучив депутат Іван Зінь. Нагадаємо, із 14 жовтня тролейбус №1 курсує так: «Ринок - вул. О. Довженка»: Живова - Князя Острозького - Пирогова - Гоголя - Степана Бандери - Слівенська - Лесі Українки - Протасевича - Довженка - Лесі Українки - Слівенська - Степана Бандери - Руська - Князя Острозького - Шептицького - Живова.

- Мешканці мікрорайону «Дружба» звернулись до мене як до депутата із проханням повернути тролейбус №1 на колишній рейс, - каже він. - Люди кажуть, що тролейбус тепер курсує через ринок, а це створює незручності. Думали, що це буде зручно, а виявилося - незручно.

Міський голова запропонував дати доручення управлінню транспорту, аби його працівники вивчити пропозицію тернополян і проаналізували можливість внесення змін у тролейбусну мережу міста.

Проблеми мешканців свого округу підняв на сесії і депутат Назарій Редьква. Він повідомив про те, що через ремонт Гаївського мосту і часті затори, які там виникають, на вул. Протасевича «корки» почали виникати навіть у дворах житлових будинків.

- Водії намагаються об’їхати затор і прямують через двори на вулиці Протасевича, - каже він. Мало того, що там постійно важка екологічна ситуація через кількість транспорту. Тепер водії їздять просто під вікнами у людей.

Такий запит депутата підтримали аж 37 колег. Назар Зелінка, у свою чергу, запропонував ідею, як зробити роботу міської ради ще більш прозорою. На його думку, виконавчий комітет міг би оприлюднювати інформацію про погодинну оренду закладів культури і освіти у місті. Мер зауважив, що таке організувати дуже складно, але розпорядився, щоб виконком продумав, як це можна було б зробити. «За» був 31 депутат.

До речі, «Терен» докладно писав також про інші питання, що потрапили на розгляд депутатів (читайте – ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео