Орест Сарматський

У Тернополі переймалися моделлю реалізації молодіжної політики в ОТГ

Заставка01 (Copy)

У Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар «Молодіжна політика в ОТГ: створення та діяльність молодіжних рад»

Як повідомляє згаданий Центр, участь у семінарі взяло 30 представників об’єднаних територіальних громад Тернопільщини

- Нині з 49 громад області в 12 діють молодіжні ради. Найбільш активні молодіжні ради - Тернопільська, Теребовлянська, Лановецька та Зборівська. Вони регулярно проводять заходи, висвітлюють багато інформації про свою діяльність та стали майданчиком для розвитку молоді. Наприклад, у Байківцях, Підволочиську, Хоросткові та кількох інших громадах зараз проходить набір в молодіжні ради. У Шумську, Вишнівці, Іванівці, Скалаті, Великих Гаях, Підволочиську багато з молоддю працюють громадські організації, які в такий спосіб замінили діяльність молодіжних рад. Але в цих громадах зараз активно працюють над створенням Молодіжних рад, – зазначив Сергій Волохатий, радник з питань комунікації Тернопільського ЦРМС.

Також повідомляється, що учасники семінару ознайомилися з кращими практиками діяльності молодіжних рад в громадах.  Як переконані експерти, презентація молодіжних рад та вивчення алгоритму їх створення допоможе громадам напрацювати стратегію розвитку молодіжного середовища.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео