Старшокласникам Байковецької ОТГ розповіли, як протидіяти торгівлі людьми (фото)

ee678ac188ab3d5cdb9f6b70da4296f7

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) спільно з відділом культури молоді та спорту, відділом освіти Байковецької сільської ради провели захід для старшокласників у Будинку культури с. Лозова в рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Зі вступним словом до присутніх звернувся начальник відділу культури, молоді та спорту Роман Сушко. Він наголосив наскільки важливо бути обізнаним і поінформованим з питань працевлаштування за кордоном, трудового законодавства і яким чином можна протидіяти торгівлі людьми.

Школярам було презентовано інформаційний відеоролик, у якому у доступній і цікавій формі висвітлені особливо актуальні нині проблеми заробітчанства, трудового рабства, примусової праці тощо. Директорка Територіального центру Оксана Яріш провела роз’яснювальну бесіду, окресливши школярам наскільки високий ризик потрапити у  сучасну форму рабства, не знаючи своїх прав. Адже, на жаль, у нашій державі дуже багато людей змушені їхати за кордон у пошуках кращої долі. Тому щороку тисячі громадян України стають жертвами таких обставин. Важливо бути дуже пильним, влаштовуючись на роботу.

Також учні мали змогу взяти буклети у яких подана уся необхідна інформація стосовно проблеми торгівлі людьми і куди звертатись, якщо трапилася  подібна ситуація, пишуть на сайті Байковецької ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео