На Чортківщині конфлікт: орендарю ставу заборонили спускати воду

73258085_2512466335506436_4188126557128097792_o

У понеділок, 28 жовтня, виник конфлікт між орендарем ставу Ігорем Мізеротою і громадою сіл Джурин та Слобідка Джуринська стосовно спуску води в ставі, внаслідок чого була перекрита дорога «Бучач-Чортків-Скала-Подільська». Мітингувальники скаржились на те, що через спуск води в ставі упродовж останніх місяців зменшується рівень води в їхніх криницях.

Тому вже сьогодні, 29 жовтня, була ініційована зустріч першого заступника голови Чортківської РДА Івана Заболотного, начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Анатолія Качки, заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Ярослава Вівчарука, начальника державної екологічної інспекції у Тернопільській області Едуарда Ференца з мешканцями сіл.

Місцеві жителі та представники влади, виїхавши на місце подій та вислухавши один одного, дійшли спільної згоди, а саме – з сьогоднішнього дня нададуть орендарю припис щодо призупинення спуску води водного об`єкту.

Люди сподіваються, що вдасться вирішити ситуацію, яка склалась, адже домовитись по-доброму із орендарем поки що не вдається.

Фото Чортківської РДА

Вибір читачів за тиждень

Відео