Тернопільські школярі опановували військову справу (фоторепортаж)

_DSC0817

До гвардійців 2 батальйону 2 Галицької бригади  НГУ завітали учні Тернопільської загальноосвітньої школи №22. Близько 60 школярів прийшли не тільки познайомитись, а й повчитись.

Тактична медицина, елементарні прийоми рукопашного бою, кінологів та їхніх службових собак, зброя – це все продемонстрували гвардійці старшокласникам. Школярі тренувались накладати джгути, намагались запам’ятати елементарні прийоми, які б могли захистити їх у екстремальних ситуація, а також намагались вивчити складові механізми зброї.

Старший інструктор Петро Кушнір, який опікувався школярами під час екскурсії, розповідає, що діти були дуже активними, багато знімали на телефон, щоб потім повторювати у школі.

– Багато хто з дітей розповідав, що у їх школах з ними теж займаються подібними речами, – розповідає Петро, – вчать і першу допомогу надавати, і евакуацію робити. Але, звісно, краще це все відпрацьовувати з військовими, особливо з тими, хто пройшов АТО, адже досвід бойових дій вносить свої корективи в теоретичні знання.  

Фото надала лейтенант Аліна Новікова

Вибір читачів за тиждень

Відео