Оксана Бучко

День Краси влаштували у Тернопільському онкодиспансері

73264275_2433850266684133_5105168569507774464_n

Місяць боротьби з раком молочної залози завершили у Тернополі Днем краси. Для пацієнток онкодиспансеру влаштували справжнє свято, щоб відволікти жінок від щоденної боротьби за здоров’я, а також нагадати про привабливість і відкрити їхні нові сторони.

Організатори акції дякують візажистам та фотографу за те, що подарували для такої справи свій час і майстерність, пише Марина Орап.

Також тернополянам нагадують про можливість обстеження у мамолога і проходження УЗД. Наразі триває флеш-моб «Обіцяй обстежитись», де жінки, які вирішили зробити це, викладають пости у соцмережах для заохочення інших.

- Особливо закликаю відомих тернополянок своїм прикладом надихнути жіноцтво на увагу до власного здоров’я, - пише Яна Скуратова. - Буду дуже втішена, якщо флеш-моб підтримають і мужчини, які візьмуть обіцянки зі своїх сестер, дружин, коханих, подруг, доньок. Адже рак грудей виліковний за умови його виявлення на I стадії - у 95% жінок, на II стадії - у 80%, на III стадії - у 50% жінок. Рання діагностика допоможе врятувати життя!

Якщо не помічаєте в собі ніяких патологій грудей, достатньо раз на рік сходити на обстеження до мамолога і зробити УЗД; а раз на місяць слід обстежувати себе самостійно.

До слова, що у Тернополі отримати консультації та пройти обстеження можна:

-у жіночій консультації №1 (вул. Замкова, 10).

-у жіночій консультації №2 (вул. Р. Купчинського, 14).

-у Тернопільському обласному онкологічному диспансері - поліклінічне відділення, каб. №9, №16 та №17, з 09.00 до 15.00 год (вул. Р. Купчинського, 8).

-а також у низці приватних діагностичних центрів та клінік.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео