Віра Олександрович

У семи громадах на Тернопільщині готують скриньки для голосування

Основне

Виборчий процес у семи об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Тернопільщини стартує вже завтра, 2 листопада. Відповідно, там має з’явитися і передвиборча агітація.

Нагадаю, відповідну постанову про перші вибори у 86-ти об’єднаних територіальних громадах України у Центральній виборчій комісії (ЦВК) видали у жовтні. Голосування тоді призначили на неділю, 22 грудня 2019 р.

У повідомленні йшлося (цитуємо):

«Розглянувши звернення 21 обласної держадміністрації щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів і призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах: 1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ».

Отже, голову громади і депутатів на Тернопіллі обиратимуть у Нараївській сільській ОТГ (Бережанський район), Вікнянській сільській ОТГ (Гусятинський район), Млиновецькій сільській ОТГ (Зборівський район) та у Великобірківській селищній ОТГ (Тернопільський район). Що цікаво, кожна із цих громад має різні масштаби. Так, Нараївська ОТГ об’єднала 18 сіл (7 сільських рад), Вікнянська – 10 сіл (5 сільських рад), Млиновецька – 12 сіл (3 сільські ради), а Великобірківська – лише 3 села (2 сільські ради).

Окрім того, іншою постановою саме на 22 грудня у ЦВК призначили додаткові вибори депутатів 33 сільських і селищних рад України. Зокрема, на Тернопіллі такі вибори відбудуться до 3-х рад ОТГ: Трибухівської сільської ради – вибори депутатів від села Цвітова; Вишнівецької селищної ради - вибори депутатів від села Дзвиняча; Байковецької сільської ради – вибори депутатів від сіл Романівка, Ангелівка і Ступки.

Фото із відкритих джерел, графіка – з свайту http://info-vybory.in.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео