Віра Олександрович

На Тернопільщині планують суттєво скоротити чиновників

ОДА

Граничну чисельність працівників облдержадміністрацій (ОДА) і райдержадміністрацій (РДА) у всіх областях визначили урядовці.

Це відбулося 3 листопада, на позачерговому засіданні, де ухвалювали проект Бюджету-2020 до другого читання у Верховній Раді.

Отже, у Тернопільській ОДА тепер зможуть працювати лише 536 осіб, а в усіх 17-ти РДА – не більше 1381-ї (усі цифри – у таблиці, що унизу). Як стало відомо «Терену» із конфіденційних джерел, в ОДА і раніше числилося трохи більше 500 людей, причому – із тими працівниками, які перебували у декреті тощо. Відтак, основне скорочення чиновничих кадрів на Тернопіллі, вочевидь, торкнеться районів.

Власне, цього і варто було очікувати, адже близько 50% території нашого краю вже займають об’єднані територіальні громади (ОТГ).

– Рішення Уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій і зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях, – пояснили у Києві свій крок, запланований на 2020 рік. 

Нагадаємо, апарат РДА у Підволочиському районі досі працює лише тому, що єдине село Токи не увійшло до складу жодної із уже створених громад. Подібна ситуація нині склалася у кількох районах краю.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео