Оксана Бучко

Тернополяни зможуть звертатися до освітнього омбудсмена

ombudsman_ua

Старт Служби освітнього омбудсмена відбувся сьогодні, 4 листопада. На сайті структури можна знайти права здобувачів освіти, батьків, педагогів та науковців. Першим освітнім омбудсменом в Україні став Сергій Іванович Горбачов український діяч освіти, журналіст.

Ця посада передбачає широку комунікацію з суспільством та інформаційну відкритість. Служба має стати своєрідним майданчиком для спілкування з учнями, студентами, їхніми батьками, педагогами та науковцями задля вирішення конфліктів, звертає увагу міністерка Ганна Новосад, пише academia.in.ua.

Є контакти, за якими можна звернутись до освітнього омбудсмена зі скаргою, пропозицією чи за роз’ясненням. Працювати зі скаргами буде безпосередньо омбудсмен та юридичний відділ його служби. Водночас у службі працюватиме відділ медіа та аналітики. До вирішення конфліктів залучатимуться також працівники психолого-методичної підтримки.

Крім цього, задля кращого зв’язку із освітянами та учнями у регіонах планується створити громадські приймальні освітнього омбудсмена. Адже що більше люди знатимуть про свої права, то краще зможуть їх захищати.

Контакти Служби освітнього омбудсмена:

адреса для електронних звернень: info@eo.gov.ua;

адреса для письмових звернень: Служба освітнього омбудсмена, 03058, м. Київ, відділення поштового зв’язку 58, а/с 48;

Телефон для зв’язку: (044) 406 7234, +380 95 143 8726;

Сайт: eo.gov.ua.

Фото academia.in.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео