Київський телеканал знімав документальний фільм про Чортків

76891464_2409989745928068_5058630386947457024_o

Протягом двох у Чорткові перебували журналісти із телеканалу «UA TV». Вони знімали документальну стрічку про найбільш цікаві та визначні місця Чорткова.

Фільм, який знімали у Чорткові, розповідає про історію містечка, туристично привабливі об’єкти населеного пункту та його видатних жителів. У кадрах можна буде побачити культову споруду Тернопільщини – Домініканський костел, таємничий та оповитий легендами Чортківський замок, один із найдревніших духовних храмів – церкву Успіння Пресвятої Богородиці, помилуватися містом із висоти пташиного польоту.

Журналісти зустрілися із місцевою майстринею-бджолярем Олесею Токарь. Жінка вже декілька років поспіль виготовляє натуральне мило, свічки та запашні саше. Пані Олеся провела майстер-клас із створення цілком безпечної ароматної подушечки, яка подарує власнику приємну атмосферу в домі.

Не оминули увагою і славнозвісний музей-їдальню «Pan Czartkowski». Кухарі закладу розкрили деякі таємниці приготування автентичного смаколика – «Палюшки по-галицьки із грибною підливою».

Фільм з’явиться в ефірі каналу «UA TV» та в інтернеті  вже 23 листопада о 19:30. Кожен глядач зможе дізнатися більше цікавинок про перлину Сонячного Поділля – славнозвісне містечко із загадковою назвою Чортків.

Довідково. «UA TV» — український телеканал іномовлення, виробництва ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України». Трансляція ведеться п’ятьма мовами і доступна в різних куточках світу. В рамках проєкту «Міста та містечка» «UA TV» розповідає про привабливі туристичні об’єкти нашої держави. Вони вже презентували ряд стрічок про Київ, Львів, Чернівці, Дубно, Кременець, Ужгород та інші населені пункти.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео