Дарія Шевченко

Тернопільські учителі отримають додаткову виплату

вчителька-молода

Тернопільські учителі, які мають стаж роботи до 10 років, отримають додаткову грошову виплату у розмірі 21 тисячі гривень. 10 прожиткових мінімумів отримають наприкінці наступного року. Про це повідомили на урядовій прес-конференції, присвяченій презентації Державного бюджету – 2020 року.

Додаткову виплату отримають 73,9 тисячі освітян. Як зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, кошти видають з метою заохотити молодих вчителів працювати у школах та показати, що це є престижно.

- У нас є проблема, коли в школу часто не хочуть йти працювати молоді люди. Це означає, що в школах зараз залишається все більше старших людей, які скоро мають вийти на пенсію, і з часом у нас виникне проблема, що навчати банально немає кому. Тому ми, як держава, зараз звертаємо увагу на становище саме молодих учителів. У них умови оплати праці гірші — менші надбавки, але з іншого боку ми хочемо показати молоді, що бути вчителем — це престижно, - сказав прем’єр-міністр.

До слова, на сьогодні молодий вчитель має заробітну плату у розмірі 5 410 гривень у місяць, а освітянин зі стажем 30 років -  8 182 гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео