Дарія Шевченко

Для тернополян грядуть нові зміни у купівлі валюти

1572424003_obmin_valiut_dolary_1445968799

З 5 листопада цього року для тернополян зявились нові правила, що дозволяють купівлю валюти без обмежень у сумі. Про це йдеться на сайті Національного банку України. До затвердження постанови «Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту і визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті», були обмеження у відповідних покупках до 150 тисяч гривень.

Крім того, НБУ скасував рішення, яке стосувалось того, що фізичні особи повинні подавати в банки документи, які підтверджують підстави для проведення операцій із купівлі безготівкової іноземної валюти.

- По-перше, більшість операцій фізичних осіб з купівлі іноземної валюти здійснюється на суми, менші за 150 тис. грн. По-друге, загальні обсяги купівлі й продажу валюти населенням сьогодні є співмірними. Водночас чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку завдяки надлишковій пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів у цьому році сягає майже 4 млрд дол. США, а міжнародні резерви впродовж останніх місяців зберігаються на рівні 21-22 млрд дол. США, - йдеться на сайті НБУ.

Також Нацбанк зазначив, що інфляційні та девальваційні очікування українців ідуть на покращення. Установа заявила, що продовжуватиме валютну лібералізацію до тих пір, поки не появиться поліпшення капіталу країни.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео