Що варто знати тернополянам про гімнастику на полотнах?

спорт

Якщо вам набридло одноманіття, ви звикли до регулярних фізичних навантажень та часто відвідуєте тренажерний зал, можете сміло скористатися непоганою альтернативою – повітряною гімнастикою. Вона додасть вам впевненості, а заодно і навчитесь виконувати цікаві трюки.

Звичайно, на першому занятті навряд чи вдасться повторити рухи акробатів з досвідом, але поліпшити фігуру і позбутися страху висоти цілком реально.

Що ж таке ця повітряна гімнастика?

Вправляння на полотнах - особливий вид цирковий гімнастики, при якому гімнаст демонструє публіці свою майстерність, використовуючи спеціальне спорядження. Більшість рухів запозичені. Оскільки у східних країнах така практика була відомою ще в давнину. Основні базові трюки сучасної гімнастики сформувалися на початку ХХ століття.

У програму занять входять вправи з кільцями, трапеціями, полотнами та іншими пристосуваннями, які підвішуються на висоті. При цьому конструкції або фіксуються в одному положенні, або вільно рухаються.

Особливості та переваги цього спорту

Одним з найбільш популярних напрямків є класична повітряна гімнастика на полотнах. Полотна являють собою специфічний снаряд з щільної тканини. Його довжина залежить від висоти приміщення, але, як правило, не перевищує 9 метрів. Тканина буває еластична і не дуже. Перший варіант годиться для професійних майстрів, другий – для початківців.

Під час тренування задіяні різні групи м’язів. Гнучкість виробляється за рахунок активної розтяжки. Регулярні заняття формують правильну поставу, роблять тіло більш підтягнутим і пружним, зміцнюють м’язи рук, ніг, спини, сідниць.

І, звичайно, це прекрасний спосіб позбутися зайвих кілограмів. Ефект полягає в тому, що вправи супроводжуються значними затратами енергії, особливим харчуванням і титанічною працею.

  ___ Про вправи на кільці та дитячу повітряну гімнастику читайте у наступних публікаціях. Будьте здорові та не забувайте про спорт!

Вибір читачів за тиждень

Відео