Орест Сарматський

Експерт: попит на тепличну зелень активізується з листопада (Агроновини)

зелень, салата

Сезон зелені, вирощеної методом аеропоніки, через теплу та суху осінь цього року розпочнеться пізніше, ніж завжди, — з листопада.

Про це повідомила Інна Кассем (ТМ «Грядочка»), яка реалізує продукцію компанії GreenGardenGroup.

За її словами, найбільший попит припадає саме на осінньо-зимовий період. У цей час, як і влітку, покупці надають перевагу руколі, базиліку та салату лолло біонда, але в більших обсягах.

- Асортимент у порівнянні з літом майже не змінився. Узимку ми лише не вирощуватимемо кінзу, кріп та червоний базилік, бо він довго росте в зимовий період. Крім раніше названої зелені, також попитом користуються ромен, фрізе та лолло росса. Набирають популярності бостон і тагоген. Добре беруть і дуболистий салат, — зазначила вона.

Також Кассем додала, що цьогоріч через затяжне тепло поки у великій кількості вистачає зелені з полів, тому «бум» для тепличної ще не настав.

Виробництво мороженої свинини зросло майже на третину

Обсяги промислової переробки м'яса свиней за підсумками трьох кварталів 2019 р. зросли на 4,4% та склали 208,6 тис. т.

Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на дані Держстату.

- Основний приріст виробництва прийшовся на охолоджені свинячі частини (окости, лопатки, їх відруби та інші елементи), яких цьогоріч випустили на 9,5 тис. т більше ніж за аналогічний період минулого року. Проте зменшення випуску охолоджених свинячих півтуш більш ніж на 4 тис. т (мінус 2,7%) послабило загальний доробок. Дещо компенсувало втрату виробництво замороженої свинини. За рахунок майже трикратного збільшення випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів, а також восьмивідсоткового збільшення випуску інших морожених частин виробництво мороженого м'яса свиней за аналізований період зросло майже на третину (+3,8 тис. т) та склало 15,4 тис. т, — уточнюють в АСУ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео