Орест Сарматський

Громади Тернопільщини вивчають досвід муніципалітетів Словенії

dsc09408 (Copy)

У Словенії побували представники тернопільських громад

«Навчальний візит у Словенію: побачене, запозичене і перспектива впровадження. Перші кроки» - така тема підсумків двох поїздок представників громад Тернопільщини у Словенію, які відбулися у Тернопільському центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», повідомляє прес-служба згаданого Центру.

Зокрема, повідомляється, що у вересні та жовтні цього року дві делегації з Тернопільської області мали можливість відвідати Словенію, де вони вивчали діяльність місцевих муніципалітетів.

За словами директора Тернопільського ЦРМС Віктора Литвинчука, створювати громади мало, важливо, забезпечувати їхній сталий розвиток.

- Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування та Програма «U-LEAD з Європою» намагаються методичну роботу та навчання під час семінарів закріплювати практичним досвідом. Навчальні візити в Словенії чудова нагода для представників ОТГ Тернопільщини побачити, як розвивається місцеве самоврядування в Європі. Приємно, що наші громади проявляли активність під час навчань та реалізації проєктів, за що отримали можливість вивчити досвід словенських муніципалітетів. Як результат, свіжі ідеї для впровадження в своїх громадах, нові погляди на діяльність органів місцевого самоврядування та підписний договір про наміри співпраці Монастириської ОТГ з муніципалітетом Свята Анна, – зазначив Віктор Литвинчук.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео