Віра Олександрович

Тернопільщина: прозвітувати і отримати гроші назад ніколи на пізно

Гроші3

Жителі Тернопільщини переважно прагнуть скористатися податковою знижкою, щоб відшкодувати кошти, сплачені за навчання. Втім, є й інші варіанти.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 889 наших краян подали декларації про свій майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - уточнюють у податковій. - Вони задекларували 64 млн грн витрат. Порівняно із відповідним торішнім періодом кількість декларантів зросла на 473 особи, а сума витрат збільшилася на 14 млн грн.

Більшість жителів Тернопілля, а це – 4 248 (87%) осіб, подали декларації для отримання податкової знижки через витрати на навчання. Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявив 561 декларант.

- Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 45 жителів області, - додають у податковій. - Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення, а також - витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів дали право на податкову знижку 19 і 9 декларантам, відповідно. Ще четверо осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, а троє – пожертви.

Цим громадянам нарахували до повернення 11,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

- Трохи більш як 94%, а це - 10,4 млн грн, визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам, - наголошують податківці.

Нагадуємо, деклараційна кампанія завершилася 2 травня. Проте громадяни, які хочуть скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подавати декларацію впродовж усього року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео