У Колодіївці спорудили один із найкрасивіших іконостасів Тернопільщини (фото)

g5

8 листопада архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) візитував парафію св. великомученика Димитрія с. Колодіївка (Підволочиський деканат) у день її храмового празника. Владика очолив Божественну Літургію у співслужінні священиків Підволочиського деканату та духовних провідників монастиря святого Теодора Студита, які опікуються парафіяльним храмом.

Архиєрей здійснив Чин освячення нового іконостасу, спорудження якого тривало близько 5 років. За словами владики Василія, «ми сьогодні освятили один із найкрасивіших творів сакрального мистецтва Тернопільщини».

Іконостас, який складається з декількох ярусів, є унікальної працею майстра-різьбяра з Червонограду Романа Яблонського та іконописців Володимира і Юрія Свідерських.

У духовному слові митрополит Василій говорив про подвиг мучеництва св. великомученика Димитрія та закликав кожного наслідувати його чесноти та любов до Ісуса Христа. Відтак, відбулося освячення води, пише прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео