Орест Сарматський

Аграрії Тернопільщини готові й надалі проводити акції протесту (фото)

Заставка02 (Copy)

Аграрії Тернопільської області у випадку ігнорування думкою тисяч людей з боку влади, готові відновити мирні акції протесту щодо можливого введення ринку землі.

Цю тезу після півторагодинного перекриття міжнародної автотраси М-15 висловив один з організаторів акції на Тернопільщині, керівник апарату обласного осередку «Аграрної партії» Володимир Мужевич.

- Сьогоднішню акцію ми згорнули. Але питання можливого продажу української землі стосується кожного. Тому ми готові будь-коли відновити подібні акції, коли влада й надалі ігноруватиме вимоги тисяч селян, активістів, свідомих громадян, які проти введення ринку землі, зокрема, її продаж іноземцям. До речі, саме це турбує багатьох учасників нинішньої акції. Ми бачимо, що влада каже одне, а робить інше. Президент заявив, що власниками землі в Україні можуть бути лише громадяни України та українські компанії. Але в згодом з’ясувалося, що українські компанії зможуть мати іноземних засновників, - каже Володимир Мужевич.

За його словами, учасники акції та їхні прихильники у селах і містах області виступають категорично проти такого підходу, коли іноземні кампанії, маючи величезний фінансовий ресурс для купівлі землі та дешеві кредити, зможуть привести до банкрутства українських аграріїв, як не витримають подібної конкуренції. А це призведе до відчутного збільшення вартості сільгосппродукції, скорочення кількості робочих місць та погіршення ситуації у соціальній сфері в сільській місцевості.

На Тернопільщині у сьогоднішній акції протесту проти дій влади щодо впровадження земельної реформи, крім представників «Аграрної партії та Всеукраїнської аграрної ради, брали участь активісти «Свободи», місцеві селяни.

Фото: Володимир Мужевич

Вибір читачів за тиждень

Відео