Орест Сарматський

Аграрії Тернопільщини у кількох місцях перекрили міжнародну автомагістраль 

_moratoriy_462x232 (Copy)

На міжнародній трасі М-19 масштабну акцію протесту через можливе введення в країні ринку землі розпочали зранку працівники АПК Тернопільщини.

- Наша акція має гасло «Ні - розпродажу України!». У знак протесту того, що влада хоче запровадити ринку землі без попередніх парламентських слухань, які призначені на 4 грудня, ми перекриваємо міжнародну трасу М-19 «Доманове-Ковель-Чернівці». Розуміємо, що спонукали водіїв нервувати, утворюються затори, але і нас треба зрозуміти: ми хочемо, щоб влада виконала те, що обіцяла, а саме, до парламентських слухань не ставити на розгляд Верховної Ради жоден із законопроектів щодо ринку землі», - розповів один з організаторів акції на Тернопільщині, керівник апарату обласного осередку «Аграрної партії» Володимир Мужевич.

За його словами, міжнародну трасу у двох місцях перекрили у Чортківському районі. Загальна кількість протестуючих – біля півтори тисячі людей.

Нагадаємо, сьогодні проєкт закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким відкривається ринок землі, включений до чергового засідання погоджувальної ради у Верховній Раді України.

Це зроблено всупереч численним зверненням селян, громадських активістів, рішенням 15 обласних і 64 районних рад, які закликали президента, уряд та депутатів відкликати подані законопроєкти про ринок землі, оскільки вони, на їхню думку, спрямовані на повну олігархізацію аграрного сектору і тотальне знищення малого та середнього фермерства.

Фото: gazetavv

Вибір читачів за тиждень

Відео