У Кременецькій бібліотеці у вихідні зібралися історики з особливого приводу (фото)

книга3

Познайомитися та обговорити нове видання зібралися учора в Кременецькій районній бібліотеці ім. Юліуша Словацького історики краю. Там двоє авторів, Олександр Ільїн та Петро Мазур презентували свою книгу «Нариси історії Береза-Картуського концтабору (липень 1934 – вересень 1939)».

- Чудова осіння погода, то не лише привід податися в ліс по гриби, але, як варіант, піти у районну бібліотеку ім. Юліуша Словацького на презентацію книги Олександра Ільїна та Петра Мазура «Нариси історії Береза-Картуського концтабору (липень 1934 – вересень 1939)». Видання містить документи Державного архіву Брестської області, матеріали преси міжвоєнного періоду ХХ ст., також мемуари в’язнів табору. У книзі згадуються кременчани та жителі повіту, – поділилася враженнями історик Ірина Скакальська.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«256625,256626»]

- Автори книги розповіли історію створення наукового видання, звернули увагу на проблемні питання, які намагалися з`ясувати, досліджуючи архівні дані, на документи, які вдалося знайти та опублікувати вперше, – повідомили у Кременецькому медичному коледжі ім. Арсена Річинського.

Також гості заходу мали нагоду переглянути документальний фільм, що відображує шокуючі реалії концтабору для перевиховання незгідних громадян Польщі, серед яких було багато українців.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«256627,256628»]

Фото Галини Голуб

Вибір читачів за тиждень

Відео