Оксана Бучко

Актор та режисер Олександр Жила відкрив тернополянам секрети публічних виступів (фото)

76615070_2776450292366713_6486247584510771200_n

Після тренінгів актора та режисера Олександра Жили люди змінюють професії й нарешті знаходять свою улюблену діяльність. Зрозуміти ефективність роботи та її правильне креативне представлення під час публічних виступів мали можливість тернополяни. У місцевому гастропабі нещодавно Олександр провів відповідний тренінг.

- Я насолоджуюсь тим, що дехто зі слухачів моїх тренінгів виходить з аудиторії чи закладу і знає, що життя вже не буде таким, як раніше, - розповів Олександр Жила. – Багато хто знаходить після цього свою професію. Загалом, публічний виступ потрібен у багатьох сферах діяльності. І він буде успішним тільки тоді, коли людина любить свою роботу, знає її і хоче поділитись певною інформацією щодо цього. Якщо дитина любить математику, вона відкриє вам магію цифр. Так і кожна сфера роботи має свої магічні складові, яку може відкрити професіонал.

Тож напередодні публічного виступу спеціаліст радить ретельно підготуватись. Попередньо написати промову і чітко вивчити її зміст. Також  тренуватись читати вголос текст та із пробкою у роті протягом 15 хвилин, аби розім’яти м’язи обличчя. Тоді під час виступу усі звуки вимовлятимуть чітко. Олександр наголошує, що 20 хвилин підготовки роблять одну якісну хвилину виступу. Тож чим більше готуватись, тим краще можна виступити.

Щодо змісту тексту, то у ньому має бути:

-відповідь на питання: «Що?», «Кому?», «Навіщо?»;

-схема: «Пролог-Зав’язка-5 кейсів-Подія-Кінцівка».

 Перед виступом важливо:

-прийти швидше і перевірити локацію, справність техніки, розташування предметів у кімнаті;

-ментально прокинутись і бути в тонусі як фізичному, так і в емоційному;

-подумати над позою, яка не має ховати руки чи бути сутулою; яка має атакувати і дарувати любов;

-налаштувати себе на різні типи слухачів, серед яких будуть друзі, студенти та бунтарі (орієнтир на друзів, знайти  таких 5; бунтарів слід атакувати цікавістю та впевненістю).

-мотивація виступу – це картина, яку бачимо для нашого щастя, виступ – це одна із сходинок драбини для реалізації щастя.

- Одне із завдань тренера - створення сприятливої атмосфери, яка є робочою і з елементами гри одночасно, - додає Олександр. – Усі слухачі повинні отримати кайф під час тренінгу. І неважливо, де це відбувається – в навчальному чи розважальному закладі. Атмосферу доповнюємо ми самі.

На майбутнє такі заходи у гастропабі будуть відбуватись постійно. При нагоді запрошуватимуть цікавих людей, які завітали у Тернопіль з інших міст.

- Саморозвиток – це важлива складова для усіх професій, - зауважив власник гастропабу Володимир Харкавий. – Ми хочемо прищепити людям таке усвідомлення. Наступним заходом у нас буде презентація книги. Також будуть і подібні тренінги та зустрічі. Аудиторія заходів налічуватиме до 20 осіб, щоб зберегти невимушену атмосферу.

Олександр Жила у свою чергу називає інші теми для тренінгів «Фантазія та уява», «Дизайн та стиль» і обіцяє ще завітати до Тернополя. Також у нього в планах постановка вистави, яку написав за мотивами твору Гоголя «Ніч перед Різдвом», а ще акторська робота та завершення сценаріїв для декількох компаній.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео