Віра Олександрович

У центрі «Родинний Затишок» допомагатимуть жителям Тернопільщини (фото, відео)

Близько 6-ти годин тривало друге засідання 12-ї сесії Тернопільської облради сьогодні, 14 листопада. Депутати встигли розглянути цілу низку важливих питань.

Зокрема, під №1 вони погодилися поставити пункт про створення Обласного центру соціально-психологічної допомоги «Родинний Затишок» у Чорткові.

Варто згадати, що порядок денний цього засідання сформували із кількох частин: питань, які відклали із попередньої сесії, а також – зовсім нових. Додали до нього чималий перелік пунктів також «із голосу», за пропозиціями депутатів і президії ради. Окрім того, 4 питання зняли через їхню неактуальність та з ініціативи авторів. Голові облради Віктору Овчаруку довелося особисто пояснювати усім таку логіку подій. Оскільки стіл у президії також із високою стійкою, то виглядало все ось так.

Лише тоді, коли порядок денний остаточно узгодили і підтримали, депутати змогли перейти до роботи. Зокрема, вони заслухали єпископа Бучацької єпархії УГКЦ отця Дмитра. Він озвучив пропозицію про створення комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги «Родинний Затишок».

Інтерес церкви до цього питання – зрозумілий, адже центр допомоги знедоленим, а також жертвам насилля у родинах має діяти у приміщенні, яке належить Бучацькій єпархії УГКЦ. Владика запевнив, що Церква дійсно готова із цим допомогти громаді. Підтримав ідею і пояснив її важливість для Тернопільщини начальник обласного управління сім’ї і молоді Ігор Чорний.

Ці приміщення відповідають санітарно-технічним вимогам і вимогам пожежної безпеки, каже він. Для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення забезпечується повний доступ до будівлі і приміщення, а також на прилеглу до нього територію…

Окрім того, чиновник запевнив, що потреба у такому центрі нагальна, адже можливостей подібного осередку у Тернополі, не вистачає. Відтак сесія 51 «за» прийняла рішення створити комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний центр соціально-психологічної допомоги «Родинний Затишок». Про найцікавіше на цьому засіданні читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео