У Копичинецькій ОТГ освітяни говорили про формування спроможної освітньої мережі

photo_2019-11-12_15-54-55

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» продовжує проводити виїзні семінари в громадах. Такий захід відбувся в конференц-залі опорного закладу ЗОШ І-ІІІ ступенів села Яблунів Копичинецької міської ОТГ. Тема семінару: «Формування спроможної освітньої мережі в ОТГ».

Спікерамим заходу виступили радник з питань муніципальних послуг Тернопільського ЦРМС Олег Боберський та представники управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Наталія Моравська і Наталія Волощук. На семінарі були присутні представники Копичинецької, Коцюбинецької, Васильковецької та інших громад.

Олег Боберський ознайомив присутніх з особливостями управління освітою в умовах реформи децентралізації. За його словами формування спроможної освітньої мережі одне з пріоритетних завдань в діяльності керівництва громади та відповідального структурного підрозділу в ОТГ.

-В Україні до реформи децентралізації мало уваги приділялося питанню спроможності освітньої мережі. Як результат – функціонування малокомплектних шкіл, недостатнє фінансування освітніх закладів та низький рівень мотивації учнів до навчання. Громадам слід напрацювати алгоритм дій по створенню освітньої мережі, яка буде відповідати показникам спроможності, – наголосив Олег Боберський, радник з питань муніципальних послуг Тернопільського ЦРМС.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Наталія Моравська акцентувала увагу освітян на питанні забезпечення якості навчального процесу в школах. Її заступниця, Наталія Волощук, обговорила питання ролі засновника в забезпеченні якості навчального процесу в освітніх закладах ОТГ.

-Громади області можуть розраховувати на всебічну методичну підтримку структур Державної служби якості освіти, – підкреслила Наталія Моравська.

Сергій Триюда, радник з місцевих фінансів Тернопільської ЦРМС, розповів присутнім про фінансові аспекти формування спроможної освітньої мережі в громадах.

Нагадаємо, що нещодавно в Підволочиській ОТГ відбувся семінар для освітян на тему «Навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в ОТГ». Участь в заході приймали представники Підволочиської, Скалатської, Новосільської та Скориківської ОТГ, зазначає Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео