Тернополяни можуть зробити життя дітей з особливими потребами яскравішим

74470491_709170562904104_1175050529030537216_o

Перед новорічно-різдвяними святами у Тернополі проведуть особливе дійство для діток з інвалідністю. Долучитися до заходу закликають усіх небайдужих містян.

- Казкова пригода - це новорічний захід, під час якого дітки з інвалідністю зустрінуться разом зі здоровими дітьми, - розповідає організаторка Олена Коваль. - Планується проведення майстер-класів, розважальна програма. Ми прагнемо, щоб люди особисто зустрілись з дітками та вручили їм свій подарунок, оскільки живе знайомство має ефективніший результат.

Організатори на своїй сторінці у соцмережі опублікують список дітей з інклюзією (всього в межах 15 осіб) та короткі історії від їх імені. Це допоможе небайдужим заочно познайомитися з учасниками заходу, вдало вибрати подарунки тощо.

- Мета події - зробити всіх людей ближчими один до одного, попри обставини, стан здоров'я, вік тощо, - зазначає Олена. - Вік діток - від 3 до 11 років. Від тих, які самостійно не можуть зробити й кроку, до тих, які ходять, але мають певні функціональні порушення.

Казкова пригода відбудеться 21 грудня. Про місце проведення буде повідомлено згодом.

За деталями можна звертатися до Helena Koval або Олександра Хоми.

Фото Олени Коваль

Вибір читачів за тиждень

Відео