Сільській школі на Кременеччині пообіцяли нормальний туалет після втручання журналістів (відео)

туалет

Вдруге за пів року в епіцентрі уваги тележурналістів Старотаразька школа (Почаївська ОТГ) з однією і тією ж проблемою. Як і за старого, так і за нового Уряду учні у Старотаразькій ЗОШ І-ІІ ступенів мають жахливу вбиральню на вулиці, попри обіцянки інфраструктурного буму нинішнім Прем’єром.  

Ще на початку року колишній Уряд мав виділити мільйони гривень на облаштування шкільних туалетів. Проте, до деяких сіл цивілізація так і не дісталася. У Старому Таражі вже двічі подавали проект документації на добудову школи, у якій діти могли б навчатися в одну зміну, мали б власний спортзал і врешті-решт нормальний туалет в приміщенні, а не на вулиці. Та з області отримували відмову.

- Проект готуються подати втретє. Цього разу в управлінні освіти ТОДА обіцяють внести Старотаразьку школу до списку п’яти навчальних закладів області, які нагально потребують добудови. Надіслати перелік цих об’єктів необхідно згідно вимоги Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, – йдеться у сюжеті ТСН.  

- Старотаразька школа вже кілька років чекає добудови. Ні нормальних туалетів, ні спортивного залу, ні додаткових класів (навчання у дві зміни), ніде помити руки, ні тобі роздягалень. Почаївська міська рада свою функцію виконала і розробила проектно-кошторисну документацію для добудови школи. На документи та їх щорічне оновлення з бюджету Почаївською об'єднаною громадою витрачено понад 200 тис. грн. Вартість будівництва – 8 379 000 грн. Окрім того, в бюджеті громади зарезервовано кошти для співфінансування будівництва в розмірі 20% від загальної вартості, – коментує ситуацію із добудовою школи депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.

Місцеві депутати та чиновники скаржаться, що в обласному Управлінні освіти та науки їх не чують. Та розраховують на те, що цього разу втручання журналістів таки дасть позитивні результати й школу у Старому Таражі нарешті добудують.

Відео та фото ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео