У Чорткові відкрили модернізований ЦНАП (фоторепортаж)

73294820_2421053894821653_4710152120827904000_o

18 листопада у Чорткові за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» офіційно відкрився новий сучасний Центр надання адміністративних послуг. Він розташований у фоє та кількох кабінетах Чортківської міської ради. Тепер в одному приміщенні чортків'яни зможуть отримати 213 адмінпослуг.

Завдяки плідній співпраці Чортківської міської ради з європейськими партнерами, зокрема шведською компанією NIRAS Sweden AB, мешканці міста отримуватимуть адміністративні послуги європейського рівня. Програма «U-LEAD з Європою» безкоштовно надала комп’ютерну техніку, якісне програмне забезпечення та офісні меблі. Фоє міської ради та кабінети, де розмістились працівники оновленого ЦНАПу, відремонтували за кошти платників податків міста. Окрім того, в рамках програми шведські та українські експерти неодноразово проводили навчання працівникам оновленого ЦНАПу, тож вони працюватимуть оперативно та професійно.

Фоє міської ради перетворилось у сучасний відкритий офіс, де все чітко структуровано: є зона очікування та зона прийому громадян, дитячий куточок. Також варто відмітити, що ЦНАП обладнано електронним пандусом. Ще одним нововведенням Чортківської міської ради стало те, що тепер, аби отримати консультацію спеціаліста із будь-якого відділу чи управління, не потрібно шукати потрібний вам кабінет. Достатньо звернутись до адміністратора на рецепції, котрий перебуває у фоє, а вже він викличе потрібного працівника. Також саме у фоє відтепер прийматимуть і всі заяви.

У модернізованому ЦНАПі впроваджено програмний комплекс автоматизації центрів надання адміністративних послуг «Вулик». Ця система передбачає електронний документообіг між ЦНАПом та суб’єктом надання адмінпослуг. Така інформаційна система підвищує доступність та якість послуг, та забезпечує надійне зберігання й захист інформації.

На урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг до Чорткова завітало чимало поважних гостей не лише з області, а й з-за кордону. Зокрема голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галина Воляник, заступник голови ТОДА Ігор Вонс, депутат Тернопільської облради, директор ЧДМК Любомир Білик, експертка Програми «U-LEAD з Європою» Ольга Калініченко, експерт Програми «U-LEAD з Європою» від компанії Niras Олександр Кисельов, старший ІТ архітектор програми розвитку та впровадження систем «Трембіта» та «Вулик» Андрій Піскун, ІТ експерт Микола Самар, експертка з розвитку системи «Вулик» Ірина Громова.

Голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель привітав чортків'ян із відкриттям сучасного ЦНАПу, додавши, що у рамках Програми Мінекономрозвитку для ЦНАПу у Чорткові передбачена закупівля робочих станцій для видачі паспортних документів і видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, що дозволить надавати додатково у ЦНАПі щонайменше 15 послуг. Ігор Сопель передав голові Чортківської міської ради Володимиру Шматьку сертифікати на дане обладнання.

Чортківський Центр надання адміністративних послуг пропонує містянам широкий перелік сервісів: послуги соціального характеру, видача відомостей з державного земельного кадастру, з питань реєстрації нерухомості, реєстрації бізнесу, державна реєстрація земельних ділянок, послуги пенсійного фонду, послуги місцевого значення, послуги з реєстрації громадян, послуги з реєстрації актів цивільного стану та чимало іншого.

ЦНАП працює за адресою: м. Чортків, вул. Т.Шевченка, 21. Довідки за тел.: 2-08-86. Графік роботи: понеділок, вівторок, середа, четвер – з 8:00 до 17:15; п’ятниця – з 8:00 до 16:00. Вихідні – субота, неділя, святкові та неробочі дні. Зауважте – ЦНАП працює без перерви на обід.

За інформацією ЧМР Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео