У Тернополі начальники караулів вдосконалювали знання та практичні навички (фото)

75552934_1462896100516572_1766624962010939392_o

В період з 12 по 15 листопада в Тернополі, на базі 1-го державного пожежно-рятувального загону, проводився виїзний семінар-заняття з начальниками караулів та відділень підпорядкованих підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області. Його мета – підвищення професійного рівня та вдосконалення практичних навичок керівного складу підпорядкованих підрозділів.

Як відзначив, під час зустрічі з учасниками заходу, заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький, – такі заняття дуже важливі, адже сприяють підтриманню сили та засобів Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру.

Протягом 4-х днів рятувальники, під керівництвом кваліфікованих фахівців, виконували різноманітні практичні завдання, слухали лекції, брали участь в обговоренні проблемних питань, здавали іспити. Зокрема, вони проводили розрахунки параметрів роботи засобів індивідуального захисту органів дихання та здійснювали бойову перевірку ізолюючих апаратів. У складі ланки газодимозахисної служби шукали та евакуйовували умовного потерпілого з теплодимокамери. Вдосконалювали знання, необхідні при випробовуванні пожежно-технічного обладнання. Відпрацьовували алгоритми дій, під час отримання інформації про замінування та при виявленні небезпечних або підозрілих предметів, а також під час виїзду на виклики, пов’язані з замінуванням об’єктів та загрозою вчинення терористичного акту.

Вивчали технічні можливості та способи застосування спеціальних автомобілів: хімічного рятування на базі Jelecz, аварійно-рятувального на базі VolksWagen T6 та автоцистерни на базі МАЗ. Розглядали різноманітні аспекти ведення рукавного господарства, питання, пов’язані з утриманням джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, тощо, пише Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео