Орест Сарматський

Люмінесцентна плівка збільшила врожай томатів (Агроновини)

1901 (Copy)

Американська компанія UbiQD провела успішні комерційні випробування своєї люмінесцентної парникової плівки UbiGro, яка збільшила врожайність томатів на 21% а канабісу – на 5-7%.

Про це повідомляє AgroTimes з посиланням на HortiDaily.

Плівка UbiGro була нагороджена консалтинговою компанією Frost & Sullivan як інноваційний продукт.

– Установлена над рослинами в теплиці, люмінесцентна плівка UbiGro поглинає недостатньо використані частини сонячного світла – головним чином ультрафіолетове, синє та зелене світло – і перетворюють енергію в помаранчеве та червоне світло, – пояснили в компанії.

У досліді в комерційній гідропонній теплиці  плавка UbiGro підвищила врожайність томатів на 21%. На фермах канабісу в Каліфорнії та Орегоні плівки збільшили врожайну масу від 5% до 8% у дослідах, які включали понад 450 рослин.

– Ми співпрацювали з експертами-виробниками на відповідних ринках, щоб підтвердити перевагу продукту UbiGro, і ці перші дослідження свідчать про їх успіх, – сказав доктор Метт Бергрен, головний продактменеджер UbiQD.

За його словами, додаткова вартість, у розмірі $3 на квадратний фут забезпечує окупність менше одного вегетаційного періоду.

За останнім звітом Frost & Sullivan, квантові точки є ідеальними кандидатами для оптимізації спектру світла для систем росту рослин, оскільки їх можна легко налаштувати на будь-який колір, поглинаючи енергію та повторно випромінюючи світло іншого кольору, залежно за розміром частинки. Цей прогрес являє собою величезний прорив, порівняно з традиційним рішеннями освітлення, такими як світлодіодні світильники.

Фірташ подав позов до суду проти звинувачень в монополії на ринку добрив

Заводи азотної хімії Group DF, засновником яких є Дмитро Фірташ, подали позови до суду, щоб оскаржити рішення Антимонопольного комітету України в зловживання монопольним становищем і примусовий поділ групу компаній Ostchem. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на прес-службу Group DF.

Позов подали – «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», «Азот», «Рівнеазот», а також трейдер добривами «НФ Трейдінг Україна».

– Ми вважаємо, що Антимонопольний комітет прийняв необгрунтоване рішення. У Антимонопольного комітету не було підстав для того, щоб зробити висновок про монопольну змову і відповідно стверджувати, що мало місце зловживання монопольним становищем. У суді ми будемо доводити, що для прийняття рішення АМКУ використовувало необ'єктивну інформацію і дуже сумнівну аргументацію. Ми вважаємо, що АМКУ навмисне використовував методику, яка застосовується в судах ЄС і в світі, що дозволило спотворити частки виробників на ринку, – прокоментував директор компанії DF LEX Ігор Ярина.

Нагадаємо, АМКУ ухвалив рішення примусово поділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа у частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на «НФ Трейдінг Україна» штраф у розмірі 107 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео