Віра Олександрович

У Тернополі щороку будуть доплачувати податківцям по мільйону гривень

Активно співпрацювати планують упродовж трьох наступних років Тернопільська міська рада і Головне управління ДПС в області. Навіть гроші у казні для нагальних потреб фіскалів будуть – по мільйону гривень щороку (див. таблицю унизу – прим.).

Нагадаємо, на забезпечення реалізації відповідної Програми на 2017-2019 роки із міської казни витратили 1 млн 100 тис. грн.

Проект рішення «Про Програму мобілізації зусиль Тернопільської міськради, Головного управління ДПС у Тернопільській області щодо забезпечення надходжень до бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2020-2022 рр.» подала начальник міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак.

Мотивувала вона появу цього пункту у порядку денному наступної сесії тим, що треба збільшити надходження коштів до скарбниці Тернопільської МТГ, а також – вдосконалити порядок надання адміністративних послуг місцевим підприємцям. Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію із питань бюджету і фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Із повним текстом Програми можна ознайомитися ТУТ. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 3 млн грн. За ці гроші планують розв’язати низку проблем. Втім, їх не так уже й багато, адже 9 місяців 2019 року податківцям уже вдалося мобілізувати 1 млрд 33 млн грн, тобто розпис доходів виконали на 105,9%.

Окрім того, у результаті проведених індивідуальних співбесід з посадовими особами підприємств на 96-ти із них підвищили заробітні плати до рівня мінімальної та вище. До того ж, із початку року 3 490 юридичних осіб в фізичних осіб повідомили про офіційне прийняття на роботу 24 939 найманих осіб.

Виконання Програми, як йдеться у документі, дозволить досягнути таких результатів: - покращити в цілому рівень обслуговування громадян завдяки оперативності, професійності, системності у роботі працівників ГУ ДПС в області; - створити комфортні умови обслуговування платників податків (по 350 тис. грн - щороку); - зменшити рівень скарг платників податків; - підвищити рівень добровільної сплати податків.

Ресурсне забезпечення (у тис. грн)

Обсяг коштів, які пропонують залучити 2020 2021 2022 Усього витрат
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 1000 1000 1000 3000
бюджет Тернопільської міської територіальної громади (БТМТГ) 1000 1000 1000 3000

До речі, на забезпечення сплати фізичними особами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, транспортного податку шляхом вручення податкових повідомлень, рішень за допомогою засобів поштового зв'язку, виявляється, щороку потрібно – по 400 тис. грн. Ще по 250 тис. грн передбачили на проведення заходів із погашення податкового боргу платниками податку, які допустили несплату нарахованих зобов'язань, шляхом виставлення та направлення податкових вимог платникам податків, здійснення опису майна платників податків.

Це питання, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео