«Картка чортків’янина»: для чого зробили та що це дало

DSC_0099

Вже минуло декілька місяців з моменту, коли у громадському транспорті Чорткові з’явились валідатори, а містянам, котрі належать до пільгових категорій, видали «Картки чортків’янина». Тепер не потрібно щомісяця вистоювати у чергах соцзабезу за талонами для проїзду, достатньо один раз подати документи (паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення або документ, що підтверджує інвалідність) та отримати картку.

Оплачувати за проїзд тепер так само просто, як і раніше. Достатньо лише прикласти свою картку до валідатора, після чого з вашого рахунку спишеться одна поїздка. Зазначимо, що протягом місяця пільговики мають змогу безкоштовно скористатись громадським транспортом 10 разів. Зауважте – поїздки, котрі ви не використали, не переносяться на наступний місяць, а зникають!

На даний момент видано вже 3500 карток, тож можна говорити про те, що майже 100% пільговиків можуть безперешкодно безкоштовно користуватись громадським транспортом.

Впровадження «Картки чортків'янин» дозволило побачити реальну картину, скільки пільговиків користуються громадським транспортом та відповідно підрахувати, скільки це коштує бюджету міста. Адже раніше, коли соцзабез щомісячно видавав талони, мешканці міста неодноразово хитрували, підробляючи талони на ксероксах та перепродуючи їх.

Ввівши автоматизовану систему обліку пасажирів, Чортківська міська рада щомісяця економитиме значні кошти. Для прикладу, у місяці, коли валідатори і картки ще не працювали, на відшкодування перевезення пільговиків із бюджету міста щомісячно виділяли 160-170 тисяч гривень. А вже у вересні-жовтні ця сума зменшилась до 100 тисяч.

Також цікаво, що оплатити за проїзд у громадському транспорті можна і звичайною банківською карткою або ж за допомогою Android Pay чи ApplePay, тобто мобільним телефоном, «розумним годинником» і іншими технічними засобами.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео