На Тернопільщині визволяли заручників (фотофакт)

_MVS0774

Звільнення заручників, припинення масових безладів та непокори засуджених, що супроводжувались підпалами, блокуванням та створенням барикад - це та інше опрацьовували під час командно-штабних тренувань силовики Тернопільщини.

Усе відбувалося на базі Копичинецької виправної колонії. Участь у тренуваннях взяли представники підрозділів Нацполіції, СБУ, Управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, військовослужбовці Нацгвардії, рятувальники, пише Досьє 102.

Як розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Олександр Розпутній, в ході проведення навчань підрозділи відпрацьовували спільні дії щодо припинення масових заворушень та звільнення заручників в пенітенціарних закладах. Увесь процес відбувався в умовах максимально наближених до реальних.

За задумом командно-штабних тренувань, було відпрацьовано декілька сценаріїв, а саме: звільнення заручників, припинення масових безладів та непокори засуджених, що супроводжувались підпалами, блокуванням та створенням барикад. Правоохоронці, у межах своїх повноважень, забезпечували належний рівень захисту та охорони об’єктів можливих терористичних посягань довкола об'єкту навчання. Особливу увагу звертали на методику ведення переговорного процесу з умовними злочинцями.

Під час тренування працював штаб, задачею якого була координація алгоритму дій підрозділів.

Мета таких заходів – посилити взаємодію суб’єктів боротьби з тероризмом регіону, опрацювати проблемні питання та виробити алгоритм спільних дій.

Залучені до навчання підрозділи продемонстрували готовність протидіяти терористично-диверсійним проявам, ефективно виконувати свої функції в екстремальних умовах.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео