Тернопіль має на кого рівнятися

геріатричний

Львів’янка оголосила збір коштів, які напередодні дня Св.Миколая передасть на подарунки для людей поважного віку. У Львівському геріатричному пансіонаті їх більше трьохсот.

У своєму профілі Instagram відома авторка, видавець Юлія Сливка опублікувала фото та допис: «Навряд чи Ви знаєте, але люди поважного віку в геріатричних пансіонатах так само пишуть листи до Святого Миколая, як діти. І чекають Його не менше, ніж вони. Люди з геріатричних пансіонатів не просять в Нього багато, ні! Навіть той пан, що мріє стати фотографом, не попросить фотоапарат. Він - не сміє».

Уже двадцять років поспіль львів’янка разом з мамою напередодні казкового світлого свята беруть один лист з сиротинця та стають Миколаєм для дитини, позбавленої батьківської опіки. Вже цього року Юлія бажає зробити добрий вчинок не лише для дитинки.

- Люди з геріатричних пансіонатів просять у Святого Миколая переважно здоров’я. А ще, наприклад, книжку, рукавиці чи теплу шапку, рушник або постіль, свіжу бритву, шкарпетки, а дехто - просто цукерки, - пише жінка. - Я приєднуюсь до благодійного проєкту «Старість НА радість» @staristnaradist_ і запрошую Вас з собою. Нас з Вами - 25 000. Нас - багато, а отже, ми можемо робити багато, дуже багато добра.

Юлія Сливка після збору коштів звітуватиме і обіцяє показати підписникам все те, що придбала.

- 18 грудня ми пакуватимемо наші подарунки цим людям у stories разом. Нехай дім покинутих людей не буде домом покинутих надій. І пам‘ятайте: ви ніколи не знаєте, якою буде Ваша старість. і Ви ніколи не знаєте, де її проведете, - такий зворушливй текст залишила вона під світлиною.

Тернополяни можуть запозичити ідею блогерки та стати тим омріяним Миколаєм Чудотворцем і для мешканців Петриківського геріатричного обласного пансіонату, і для діток з місцевих сиротинців. Ми віримо у Ваші добрі серця.

Фото: Юлія Сливка

Вибір читачів за тиждень

Відео