Що чекає тернополян на вихідних

Осінь - ідеальний час, щоб слухати нові хіти гурту KARNA, відвідувати виставки та надихатися. Отже, ловіть момент!

23 листопада

Вистава «Язичники»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Виставка живопису Олександра Панфілова

Де: Тернопільський обласний художній музей

Панфілова Олександра народилася в м. Кременець на Тернопільщині. Мальовнича природа краю надихнула потягнутись до пензля та фарби. Навчалась у Волинському університеті техніки рисунку та живопису. Полюбляю писати пейзажі та натюрморти, або щось таке..? Працюю викладачем в кременецькому інституті. Проводила виставки після яких складається враження, що люди які цікавляться художніми роботами вимерли, а мистецтво цінується там де за нього платять гроші, і цим надихають на нові роботи.

Виставка живопису Богдани Гуменюк

Де: Тернопільський обласний художній музей

Гуменюк Богдана народилася 23 грудня 1981 р.н.в. с. Малі Бережці Кременецького р-ну. Закінчила обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка. З 2005 року працює асистентом на кафедрі образотворчого мистецтва та методики його викладання обласної гуманітарно-педагогічної академії. Працює у живописних техніках - олія та акварель.

Виставка фондових матеріалів «Шумськ – княжий град»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Виставка приурочена до 870-річчя першої літописної згадки про Шумськ. Шумськ — місто районний центр у Тернопільській області, на території «історичної (великої) Волині». Розміщений на лівому березі річки Кума і правому березі ріки Вілії (притоки Горині).

Виставка фондових матеріалів «Микола Денека – творець Гермаківського дендропарку»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Гермаківський дендропарк — дендрологічний парк загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Борщівського району Тернопільської області, при північно-західній околиці села Гермаківка.

Виставка фондових матеріалів «Пам’яті жертв Голодомору в Україні у 1932 – 1933 рр.»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Голодомор 1932—1933 років — акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932–1933 роках шляхом створення штучного масового голоду. Убивство голодом відбувалося в Україні й на Кубані як до 1933 р., так і в 1932 році. Різниця полягає лише в масштабах злочину. Якщо протягом 1932 р. голодом було замордовано сотні тисяч людей, то в 1933 р. лік ішов на мільйони. Однак і в 1932, і в 1933 рр. в Україні й на Кубані, на відміну від інших регіонів СРСР, де від голоду також загинуло чимало людей, голод був актом геноциду, оскільки він був навмисне спрямований проти української нації як такої. Кількість людей, які загинули від голоду, оцінювалась деякими істориками в 3,941 млн у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці, та склав 6,122 млн втрат ненародженими. Голодомор викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу й Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Відкритий 5km забіг Ternopil runday!

Коли: 08:45

Де: Площа на набережній перед Центральним причалом

Дитяча субота для дітей 7-11 років. «Лицар - Дракон»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 7-11 років на знайомство із серією книжок Кайла М’юборна та Донована Бікслі «Лицар - Дракон» (видавництво «Ранок») та виготовлення 3D моделі замку. Захід відбудеться 23 листопада. Початок – о 16:00.На нашій суботній зустрічі ми познайомимося з хлопчиком Мереком, який разом із своїми батьками береже страшну таємницю — вони дракони. Люди, які мешкають поруч, ставляться до драконів, м’яко кажучи, не дуже люб’язно, тому родина Мерека змушена жити в людській подобі. Про пригоди, виклики та лицарські турніри хлопчика-дракона ми почитаємо разом. А після кожен спробує побудувати свій власний замок. Вхід вільний.

24 листопада

Комедія «Летюча миша»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

На маскараді, влаштованому князем Орловським, Генріх Айзенштайн, завзятий «донжуан», зустрічає прекрасну жінку в костюмі летючої миші i закохується в неї. Багато зусиль прикладає він, аби спокусити красуню, не підозрюючи, що чарівна незнайомка в масці – його власна дружина Розалiнда. Ображена і спантеличена, вона залишається невпізнаною і вирішує провчити невірного чоловіка… Свою гру з директором театру Фальком веде й покоївка Розалінди – Адель, яка все життя мріяла стати актрисою: то вона прекрасна дама у «рожевій сукні», то баронеса…Галантні чоловіки й привабливі жінки у яскравих, дивовижних костюмах та сукнях, чарiвнi мелодії вальсу, кохання та флірт, п’янке шампанське, жарти, веселощі, атмосфера справжнього карнавалу — у музичній комедії «Летюча миша».  Квитки можна придбати у касі театру.

Казка «Малюк і Карлсон»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

У місті Стокгольм, на звичайній собі вулиці, у звичайному собі будинку мешкає звичайна собі родина Сван-тесонів. Це звичайний собі тато, і звичайна собі мама, і троє звичайних собі дітей - Бессе, Бетан і Малий. У цілому будинку є тільки одна незвичайна істота - Карлсон, що живе на даху. Ставши кращими друзями їх чекає багато пригод попереду. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Кривенька качечка»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00, 14:30. Вартість квитків - 25 грн. Музична казка за мотивами українського фольклору. Юні глядачі зможуть не тільки подивитися свою улюблену казку, але й взяти участь у казкових подіях, пограти і навіть поспівати разом з героями цієї веселої й повчальної вистави. Квитки можна придбати у касі театру.

Karna. Arkan tour

Коли: 19:00

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

24 листопада KARNA в Тернополі з новим альбомом #ARKAN.

22 Річниця ТУСК «ОБНОВА»

Коли: 18:00

Де: Клуб спортивного танцю «Мальви»

Запрошуємо відсвяткувати з нами 22 річницю діяльності Обнови в Тернополі!

Виставка живопису Богдани Гуменюк

Де: Тернопільський обласний художній музей

Гуменюк Богдана народилася 23 грудня 1981 р.н.в. с. Малі Бережці Кременецького р-ну. Закінчила обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка. З 2005 року працює асистентом на кафедрі образотворчого мистецтва та методики його викладання обласної гуманітарно-педагогічної академії. Працює у живописних техніках - олія та акварель.

Пікнік на узбіччі

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Василь Кадар, Володимир Ульянов, Олексій Динник, Руслан Тремба, Тарас Табака Ця досить неочікувана для самих авторів виставка стала нагодою торкнутись теми випадковості, багатоканальних зв'язків і пересічень глобального світу в аспектах усамітнення. Ілюзії, утопії/антиутопії в текучому агрегатному стані реальності.

Меморіальний захід

Коли: 12:00

Де: Тернопільська обласна філармонія

Меморіальний захід, присвячений Героям – співробітникам СБУ, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. У рамках заходу: виставка картин «Невидима варта», художниця офіцер Національної академії СБУ Леся Шиденко; вистава-реквієм «Війна без строку…», автори та актори вистави – курсанти Національної академії СБУ.

Благодійний котоярмарок «КотоВасія»

Коли: 11:00

Де: Podolyany Hall

24 листопада у холі ТРЦ «Подоляни» у Тернополі відбудеться акція Благодійний котоярмарок «КотоВасія», основною метою якої є пошук домівок для безпритульних котиків, кішечок та кошенят під опікою БФ Faithful Friends.

Танцювальна анімація від студії «Добрий день»

Коли: 16:00

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

Деталі та запис за нижчевказаними телефонами.

Чаювання з Лілією Проць

Коли: 09:00

Де: Стартуємо від причалу біля РК «Максим».

Чаювання на Дальньому пляжі. Прогулянка зі скандинавськими палицями, а хто не має, той йде без них. Беремо з собою термогорнятко чи термос.

Вибір читачів за тиждень

Відео