Орест Сарматський

Держгеокадастр почав публікувати план перевірок використання земель (Агроколонка)

земля

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру почала оприлюднювати інформацію про заплановані заходи державного контролю за використанням та охороною земель і їх результати.

Про це йдеться в повідомленнівідомства.

Зокрема, у відкритому доступі надається інформація про виданий Головним управлінням Держгеокадастру наказі про здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, реєстраційний номер і дата його реєстрації, кадастровий номер земель земельної ділянки, щодо якої планується здійснити захід, статус заходу, дату складання і реєстраційний номер акта перевірки, категорію земель.

Оновлення інформації відбувається автоматично, оскільки функціонал синхронізується з даними системи електронного документообігу Госгеокадастра.

- Введення такого функціоналу дає можливість забезпечити здійснення громадського контролю та дає можливість органам місцевого самоврядування та виконавчої влади використовувати таку інформацію в процесі регулювання земельних відносин, — наголошується в повідомленні.

Ключові новини аграрного ринку в Telegram

Перша партія вітчизняної яловичини відправлена з України до Китайської Народної Республіки.

Про це повідомила т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, йдеться у повідомленні відомства.

- Ми довго йшли для того, аби відкрити китайський ринок для української яловичини. Обидві сторони зробили великий обсяг роботи, провели безліч зустрічей і переговорів. Китайські колеги провели інспектування наших підприємств та аудит державної системи контрою в Україні. Результатами цього стало погодження міжнародного ветеринарного сертифікату на експорт замороженої яловичини до Китаю та затвердження переліку українських компаній, які можуть поставляти цю продукцію до КНР, — зазначила Ольга Шевченко.

яловичина
яловичина

За її словами, наразі перша партія замороженої яловичини сформована і відправлена до КНР.

- Ми сподіваємося, що українська делегація, яка незабаром перебуватиме з візитом у КНР для участі у роботі спільного підкомітету у сфері СФЗ, зможе переконатися, що українська яловичина уже на прилавках китайських магазинів, — додала т. в. о. Голови Держпродспоживслужби.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео