Віра Олександрович

Народних депутатів на Тернопільщині сьогодні так і не дочекалися (фото, відео)

Близько 40-ка питань встигли розглянути на сесії Тернопільської облради сьогодні, 28 листопада. Наступне, вже четверте засідання відбудеться у понеділок, 2 грудня.

Про це о 16:20 оголосив очільник обласної ради Віктор Овчарук. Чекатимуть депутатів у конференц-залі традиційно о 10:00. І це має бути звичайна робоча сесія, бо у порядку денному залишилося чимало питань, а попереду – ще складніший бюджетний процес.

Гості
Гості

Нагадаємо, сесія цього разу видалася «гарячою». На неї приїхало багато гостей, причому із різних куточків краю. Навіть місця у залі для всіх представників громад і журналістів спершу не вистачало. Хоча очікуваних на зібранні народних депутатів так і не дочекалися.

До речі, як згодом з’ясувалося, засідання у деяких комітетах Верховної Ради все-таки 28 листопада відбувалися. Наприклад, у «земельному» брав участь нардеп-мажоритарник Іван Чайківський. Натомість депутат від «Слуги народу» Ігор Василів повідомив кореспонденту «Терену», що жодного запрошення із облради не отримував, відтак виконував свої безпосередні обов’язки. Ось так…

Нардеп
Нардеп

Що цікаво, сформувати порядок денний голові обласної ради Віктору Овчаруку цього разу вдалося доволі швидко. До переліку запропонованих питань «із голосу», за пропозиціями депутатів, внесли майже 20 нових пунктів. Якщо не брати до уваги тривалих дискусій щодо політичних заяв і розгляду питання про адміністративно-територіальну реформу на Тернопіллі (про це на «Терені» докладно читайте згодом – прим.), то працювали політики доволі оперативно. Втім, до кінця робочого дня таки не витримали. Адже сесію довелося закрити через брак кворуму – у залі залишилося всього 27 депутатів.

Варто зауважили, що обласна рада підтримала клопотання щодо нагородження почесними грамотами і грамотами Верховної Ради України цілої низки краян: Володимира Шкробота, Валерія Власюка, Василя Гаврилюка, Павла Андрушківа, Ірини Петльованої, Володимира Бобка, Афанасія Ломаковича, Лесі Любарської та Володимира Гаврилишина.

Гості2
Гості2

Окрім того, на сесії дали дозвіл на проведення тендеру на закупівлю додаткових автомобілів швидкої допомоги на зекономлені кошти. Депутати також проголосували за питання «Про внесення змін до рішення Тернопільської облради від 22.12.2017 р. за №901 «Про попередню оплату за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг» і «Про внесення змін до плану діяльності Тернопільської облради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 р.». Підтримали політики і питання «Про внесення змін до плану діяльності Тернопільської обласної ради із підготовки проектів регуляторних актів на 2019 р.».

Натомість звернення, яке зачитала депутатка Надія Заріцька, щодо створення на Тернопіллі одного госпітального округу і збереження районних лікарень під час реформи медичної галузі, депутати не підтримали. Наразі вирішили у цій ситуації розібратися, а не «мавпувати» те, що вже зробили на Львівщині.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео