Віра Олександрович

Нова схема: аферисти вже добралися до підприємців із Бережан

Шахрай

Усе нові й нові шахрайські схеми вигадують аферисти. Так, зловмисники на Тернопільщині вже взялися випрошувати у громадян «допомогу» для податкової.

Тож у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області жителів краю попросили не піддаватися на провокації.

– Шахраї, вдаючи посадових осіб територіальних органів ДПС в області, телефонують до керівників підприємств, підприємців і вимагають матеріальну вигоду, – кажуть у податковій. – Зокрема, неабияку активність зловмисників зафіксували нещодавно на Бережанщині. Невідомі телефонували із номера 098-645-25-56 і озвучували прохання «надати фінансову допомогу».  

У Головному управлінні ДПС в області вкотре наголосили: службові особи податкової служби жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи від імені довірених осіб не давали і давати не можуть!

– Проте, як свідчить практика, частина громадян і суб’єктів підприємницької діяльності не перевіряють інформацію на достовірність, – визнають у податковій, – а відтак – дають гроші зловмисникам, які представляються службовцями податкового відомства. Цим шахраї кидають тінь на службу, а також негативно впливають на честь і ділову репутацію працівників податкової загалом.

У ГУ ДПС в області вкотре закликали платників податків бути обачними і не піддаватися на провокації.

– У випадку отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від ім’я нібито працівників органів ДПС просимо негайно повідомити у відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102, – кажуть податківці. – Усі дзвінки – безкоштовні!

Окрім того, можна зателефонувати до антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрямок «4».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео