Тернополян запрошують прийти на «Перехрестя Балу»

77210941_478300959467338_5485180253586325504_n

Завтра, 30 листопада, о 13:00 відбудеться показ документальної стрічки «Перехрестя Балу» в «Палаці кіно» на вул. І.Франка, 8. Картина відображає події лютого 2015 року на ключовому блокпосту на Дебальцівському напрямку, де разом з іншими бійцями загинув тернополянин Віталій Лотоцький.

Стрічка присвячена світлій пам’яті капітана Ільгара Багірова (Балу), капітана (посмертно) В’ячеслава Семенова – командира відряджених на блокпост прикордонників, а також усіх захисників України, які полягли у боротьбі за незалежність та цілісність Батьківщини.

Картина створена Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Зйомки відбувалися за підтримки Державної прикордонної служби України та Збройних Сил України, а сам знімальний процес проходив в зоні проведення АТО, місцях дислокації та проживання героїв фільму, частинах та підрозділах ЗСУ і Держприкордонслужби України.

Як зауважили учасники знімального процесу, «Перехрестя Балу» зображає подвиг звичайних українців – залізничників, кухарів, таксистів. Щоб протистояти російській агресії вони стали не просто воїнами – самовідданими професіоналами, яких ворог називав спецназом НАТО. Майже на рівній, слабозахищеній території вони врились у рідну землю і як привиди виринали зі своїх укриттів, щоб один за одним гасити ворожі наступи.

Оскільки блокпост «Балу» опинився на непідконтрольній Україні території, російсько-терористичні війська змогли взяти його підступністю та обманом стягнувши важку техніку з інших ділянок після початку перемир’я, передбаченого другими Мінськими угодами, для відтворення батальних та побутових сцен на полігоні Оперативного командування Північ (смт Гончарівське, Чернігівської області) були відтворені елементи інфраструктури блокпоста. У фільмі також використані кадри, зняті учасниками тих подій в реальній бойовій обстановці.

Тривалість кіносеансу – 55 хв. Вхід – вільний.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео