Віра Олександрович

Тернопільщина: кому і за що вже повернули понад 11 млн грн

Гроші

Близько 11,2 млн грн уже повернули жителям Тернопільщини. Більшість отримала відшкодування податку на доходи фізичних осіб, завдяки витратам на навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж цього року 5 053 жителі нашого краю подали декларації, щоб скористатися своїм правом на податкову знижку, - уточнюють у податковій. - Вони задекларували 65 млн грн понесених витрат. Порівняно із відповідним торішнім періодом кількість таких декларантів зросла на 637 осіб, а сума витрат – на 15 млн грн.

Майже 87%, або 4391 житель Тернопільщини подав декларації на отримання податкової знижки через витрати на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, тому що були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 582 особи, а це – 11% від вищевказаних декларацій, - кажуть у податковій. Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами із оплати за допоміжні репродуктивні технології та усиновлення дітей скористалися 45 і 19 жителів краю, відповідно.

Повернуть кошти і 9-ти декларантам, які понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також – 4-м, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла, і 3-м особам, які здійснювали пожертви.

- За наслідками перерахунків, жителям Тернопілля повернуть 11,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), - звітують фіскали. - Майже 98% від вказаної суми декларанти вже отримали, а це - 11,2 млн грн.

У податковій нагадали: правом на податкову знижку за підсумками минулого року громадяни можуть скористатися до кінця поточного. Тому тим, хто ще не встиг скористатися можливістю повернути частину ПДФО, варто поспішити. Попереду – лише місяць.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео