Орест Сарматський

Громада з Тернопільщини стала переможцем «Битви проєктів»

Заставка03 (Copy)

У Тернопільській області одна із громад перемогла у всеукраїнському проекті.

Байковецька об’єднана територіальна громада стала одним із переможців проекту, організованого з ініціативи Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє сайт громади.

– Наприкінці листопада у Києві відбувся представницький публічний захід «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами, як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку: досягнення, виклики та перспективи».

01 (Copy)
01 (Copy)

В ньому взяли участь представники міських та сільських територіальних громад із 24 партнерств, які охоплюють понад 80 територіальних громад із 12 регіонів України. Переможцями «Битви проєктів» стали три партнерства, чиї проєкти вирізнялися з-поміж інших як своєю інноваційністю та повсюдному впливу на громади, так і вмінню презентувати себе. Байковецька громада спільно з Тернопільською міською радою представили проєкт «Діти – наше майбутнє» і увійшли до трійки переможців, – йдеться у повідомленні.

Додамо, що нині у громаді функціонує 6 дошкільних навчальних закладів, які відвідують понад 200 дітей. Окрім цього, ще майже 120 малюків, які зареєстровані у Байковецькій громаді, навчаються та виховуються у дошкільних закладах освіти у  Тернополі. Зрозуміло, що міська громада несе певні витрати на утримання та виховання цієї категорії дітей. Тому ще з минулого року Байковецька громада здійснює міжбюджетні трансферти Тернопільській міській раді. Так, згідно з укладеною угодою між Тернопільською міською радою та Байковецькою сільською радою, торік було перераховано понад 590 тис. грн. А цього року такий міжбюджетний трансферт міському бюджету Тернополя сягнув понад 1 млн 30 тис грн.

02 (Copy)
02 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

У рамках співпраці Тернопільська та Байковецька громади невдовзі спільно облаштують у місті дошкільний навчальний заклад на 300 осіб. Фактично, це дозволить усім дітям дошкільного віку з Байковецької громади відвідувати новий навчальний заклад, а Тернополю на третину зменшити черги у дитячі садки.

В обох громадах переконані, що реалізація такого проекту не тільки створить належні умови для виховання дітей із приміського села, але й зекономить кошти як в Байковецькій ОТГ так і в Тернополі. А вивільнені фінансові ресурси можна буде спрямувати  на інші проекти соціально-економічного розвитку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео