Орест Сарматський

Уряд оцінюватиме Тернопільську ОДА за 24 показниками

image (Copy)

З 2020 року в Україні почнуть оцінювати показники ефективності роботи голів обласних державних адміністрацій.

Наступного року в Україні показники ефективності роботи голів ОДА оцінюватимуть за низкою визначених показників.

У випадку, якщо чиновники демонструватимуть низькі результати, вони будуть звільнені, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає пресслужба Кабміну.

– В Програмі дій Уряду ми чітко прописали, що побудуємо інтегровану систему оцінки ефективності роботи чиновників. Тому із 2020 року ми запроваджуємо системну оцінку показників роботи голів ОДА. Вона буде показувати – хто працює на результат, а хто саботує роботу та потребує заміни, – заявив прем'єр.

Відповідна система вже розроблена – вона передбачає оцінку і вивчення ефективності роботи голів ОДА та виявлення проблемних питань розвитку регіонів. За задумом влади, вона допоможе збільшити ефективність прийняття управлінських рішень.

– Ми дамо змогу навчитися та отримати нові компетенції тим, хто цього хоче. Але якщо держслужбовець показує низькі результати і не хоче вчитися – йому доведеться попрощатися зі службою. Держпосада більше не буде місцем, де працівник просто чекає пенсії та користується пільгами, – розповів Гончарук.

Ефективність роботи ОДА визначатимуть за 24 ключовими показниками. Найбільший акцент – на економіку та фінанси, проте ь враховуватимуться  і показники розвитку освіти, медицини, інфраструктури та соціальної сфери тощо.

Рейтинг складатимуть щоквартально.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео