Орест Сарматський

Аграріям готують кредити на купівлю землі під 3% річних на 8-10 років (Агроновини)  

0601 (Copy)

Сьогодні Кабінет міністрів України готує аграріям кредити на купівлю землі під 3% річних на 8-10 років. 

Про це на І Агрополітичному форумі, присвяченому земельній реформі «Децентралізація: чого очікувати?» заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. 

Організаторами заходу стали ГО Агро-Продовольча рада та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, як співорганізатор долучився Укрсадвинпром. Медійні партнери: AgroРolit.com, Kurkul.com та Agronews.ua.

– Стартова позиція на сьогодні 30 % – це кредитна ставка по програмі кредитування на викуп землі, ми з банками працюємо над зменшенням… Термін кредитів – строком на 8-10 років. В цілому хочу сказати, що в межах 4 млрд грн рішення прийматимуть після Нового року. Зараз подаються пропозиції, – сказав Висоцький.

За його словами, сьогодні всі 6 напрямів держдопомоги – в очікуванні, в уряді чекають на пропозиції від аграріїв.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Промислове виробництво яєць зросло в Україні майже в 4 рази

Україна за останні 10 років збільшила промислове виробництво яєчних продуктів у 3,6 разу. Про це повідомляють експерти Pro-Consulting. 

Повідомляється, що з самого початку (з 2005) виробництво яєчних продуктів (ЯП) в Україні спиралося на зовнішній попит, оскільки внутрішнього ринку практично не було.

Більшість підприємств використовували яйця в шкаралупі, а зараз іде поступове освоєння технологій і формування попиту на внутрішньому ринку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео