Віра Олександрович

Інтереси підприємців і здоров’я жінок захищали у Тернополі (фото, відео)

Депутатка на сесії у Тернополі захищала інтереси дрібних підприємців і хвалилася результатами акції, яку сама ж ініціювала.

Нагадаємо, засідання 6 грудня було доволі продуктивним (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.). Попри те, що працювали депутати менше 6-ти годин, розглянути встигли 250 пунктів порядку денного.

Депутати
Депутати

Звернення на підтримку дрібних бізнесменів з трибуни зачитала Наталія Шоломейчук. Власне, робить вона це не вперше, адже сама має кілька яток на Тернопільському ринку і, власне, мандат жінка отримала завдяки своїй активності як представник профсоюзу. Цього разу заява стосувалася двох «свіжих» законів, що суттєво вплинули на витрати приватних підприємців.

До слова, законопроект №1053-1 «Про внесення змін до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» став Законом № 128-IX, а законопроект №1073 - Законом № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг». Ці документи дійсно викликали багато критики з боку малого бізнесу, оскільки зобов'язали підприємців використовувати касові апарати, запроваджувати електронний чек, грошову винагороду для покупців і чималі штрафи для бізнесу. Власне, саме на це пані Шоломейчук і нарікала.

– Виникло багато проблем, – каже вона. – Фізичні особи-підприємці – це люди, які самі для себе створили робочі місця, а тепер можуть закритися. По-перше, на них лягли витрати із купівлі РРО, гаджетів і програмного забезпечення. По-друге, тепер треба вести професійний бухгалтерський облік. Тому під цим зверненням уже є 400 підписів.

Депутати2
Депутати2

Окрім того, депутатка відзвітувала про результати акції «Місяць жіночого здоров’я. Зроби крок у здорове майбутнє».

Я дякую усім, хто підтримав цей проект, – каже його ініціаторка Наталія Шоломейчук. – Зокрема, особисто міському голові Сергію Надалу. Такі ініціативи необхідно проводити і надалі, адже завдяки цьому жінки стануть уважнішими до себе і здоровішими.

Депутати3
Депутати3

Профілактичні гінекологічні обстеження у Тернополі, за її словами, пройшли 765 жінок. Найбільше тернополянок із 4 листопада до 4 грудня звернулося до фахівців філії жіночої консультації «Тернопільська комунальна міська лікарня №2», що на вулиці Замковій. До того ж, загалом 266 тернополянок безкоштовно пройшли ультразвукову діагностику і 277 – здали загальний аналіз крові. Причому у понад 200 жінок лікарі виявили різні патології.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео