Віра Олександрович

Кличуть усіх: важливу нараду у Тернополі призначили на п’ятницю 13-го (фото, відео)

Рівно о 15:25 закрили 4-те пленарне засідання 12-ї сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 10 грудня. Тобто попрацювали депутати близько 4-х годин і встигли за цей час розглянути понад 30 питань.

Що цікаво, частину проектів рішень домовилися перенести на наступні засідання. Причини – різні: по-перше, у деяких питаннях депутати вирішили розібратися краще, по-друге, голосування за певні пункти сьогодні не було б позитивним. Про дату проведення чергового, вже 5-го засідання повідомлять пізніше. Очевидно, це станеться після великої наради із представниками місцевих громад. Це зібрання голова облради Віктор Овчарук анонсував на п’ятницю, 13 грудня. Головне питання наради – бюджет-2020.

Депутати1
Депутати1

– Я тут уже почув, що дехто каже: депутати не розуміються на тому, що є проекті бюджету на наступний рік, тому будуть голосувати за те, що їм дадуть, –зауважив голова. – Тому нам усім треба зібратися і відстояти інтереси області. Окрім того, варто спільно обговорити й інші важливі питання.  

Нагадаємо, у порядку денному 4-го засідання 12-ї сесії було майже 60 питань. Однак до активної роботи політики взялися не відразу. Серед найцікавішого, що встигли ухвалити депутати, - рішення «Про звіти депутатів Тернопільської обласної ради 6-го скликання перед виборцями про свою роботу». «За» проголосували 34 присутніх у залі політики.

Депутати2
Депутати2

Отже, у документі йдеться (цитуємо): «…Встановити, що звіти депутатів… проводяться не пізніше 31 березня року, наступного за звітним. Депутатам Тернопільської обласної ради шостого скликання: 2.1. не пізніш, як за 7 днів повідомляти виборців про час і місце проведення звіту через місцеві ЗМІ або в інший спосіб; 2.2. не пізніше, як в місячний термін із дня звітування перед виборцями про свою роботу, надати до виконавчого апарату Тернопільської облради тексти звітів за особистим підписом; 2.3. письмово інформувати Тернопільську облраду про результати обговорення звітів, зауважень і пропозицій, висловлених виборцями на адресу ради та її органів, а також про доручення, дані депутатам у зв'язку з їхньої депутатською діяльністю…».

Тарашевський
Тарашевський

Додамо, уповноважених представників депутатських фракцій попросили забезпечити контроль і посилити вимогливість у питанні проведення звітів своїх колег перед виборцями. Цікаво, як тепер планують в облраді впливати на тих депутатів, які вже давно просять забрати у них мандати? Нагадаємо, достроково припинити свої повноваження представник фракції «Народний контроль» Василь Зарівний просить понад рік, а Сергій Тарашевський із фракції «Радикальної партії» подібну заяву подав у жовтні.

Втім, колеги зовсім не поспішають її задовольняти. Тож радикал, який, за його словами, вже поспілкувався зі всіма керівниками фракцій і навіть заміну собі знайшов, отримав лише 28 «за», а цього – замало. Доведеться працювати далі…

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео