Віра Олександрович

На Тернопільщині тепер буде більше порядку зі сміттям і пожежною безпекою (фото, відео)

Попри «любов» депутатів Тернопільської обласної ради до політичних заяв і звернень, господаркою краю вони на сесії 10 грудня також опікувалися.

Зокрема, внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік, причому – без обговорення і будь-яких дискусій. Єдиний нюанс – при цьому врахували всі пропозиції бюджетної комісії.

Окрім того, схвалили проекти змін до «Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року» і «Плану з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року». Що цікаво, голосувати за такий важливий документ, як Стратегія, довелося кілька разів. Адже спершу у залі виявилося лише 31 «за». Лише після другого прохання голови обласної ради Віктора Овчарука – підтримати це рішення і проголосувати ще раз знайшлися необхідні 36 «за». Ті ж депутати відразу без проблем підтримали й наступне питання – про План.

Депутати1
Депутати1

Отже, у документі йдеться (цитуємо): «З метою поліпшення стану навколишнього природного середовища області нагальними є заходи, спрямовані на зменшення забруднення земель та атмосферного повітря, поліпшення стану каналізаційних мереж і споруд, впорядкування поводження з твердими побутовими відходами, завершення утилізації непридатних та заборонених до використання пестицидів, вирішення питання утилізації та захоронення промислових відходів, забезпечення захисту населення і територій від різного виду надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру».

Депутати2
Депутати2

На сесії також реорганізували Кременецький обласний протитуберкульозний диспансер. «За» були 36 політиків. У їхньому рішенні йдеться (цитуємо): «Припинити юридичну особу – Кременецький обласний протитуберкульозний диспансер шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» Тернопільської обласної ради в якості відділення. Вважати КНП «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» правонаступником прав, обов’язків і зобов’язань Кременецького обласного протитуберкульозного диспансеру. Передати наявне майно…, згідно з окремим передавальним актом, і закріпити його на праві оперативного управління».

Депутати3
Депутати3

Зважаючи на трагічні події, що сталися нещодавно в Одесі, тернопільські депутати доручили ОДА розробити спеціальну програму щодо протипожежної безпеки у місцевих закладах освіти, охорони здоров’я, соцзахисту, культури тощо. Депутати також затвердили статут комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна школа вищої спортивної майстерності» у новій редакції (35 «за» - прим.). Варто зауважити, що у порядку денному було ще кілька подібних питань, але їх відклали, бо виявили неузгодженості.

– Ми просимо обласну адміністрацію подавати документи - правильно оформлені, відповідно до вимог законодавства, – наголошує Віктор Овчарук. – Ми в обласній раді і так маємо чимало роботи. Мусимо ще з’ясовувати, що ви зробили не так…

До речі, «Терен» докладно писав про те, що відбувалося на сесії 10 грудня. Читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео