Віра Олександрович

Невже кошторис-2020 на Тернопільщині ухвалять без бюджетних слухань?

Нарада

Голова обласної ради Віктор Овчарук сьогодні, 13 грудня, провів важливу зустріч із керівниками усіх депутатських фракцій найвищого представницького органу Тернопільщини.

Нагадаємо, скликання такого засідання «Терен» передбачав. Вочевидь, там дійсно йшлося про проект бюджету Тернопілля на 2020 рік, адже участь у нараді взяв начальник департаменту фінансів Степан Скибиляк.

Як повідомили на сайті облради, очільник краю мав нагоду обговорити з колегами порядок денний наступного пленарного засідання 12-ї сесії. Датою зібрання обрали вівторок, 17 грудня. Відкрити засідання планують о 10:00 у приміщенні конференц-зали, що на вул. Грушевського, 8. На розгляд 5-го пленарного засідання, зокрема, винесуть питання «Про стан виконання рішення Тернопільської облради від 14.11.2019 р. за №1454 «Про заяву депутатів з приводу незгоди зі спробами запровадження в Україні так званого «ринку землі», а також - інші питання поточної роботи ради. Причому із порядку денного минулого засідання «перекочувало» близько 30-ти переважно «господарських» пунктів.

Дивно, що про бюджетне питання в інформації на сайті облради навіть не згадали. Ба більше, жодних слухань щодо кошторису на 2020 рік поки що в області не проводили. Чи готові у такому випадку політики його ухвалити? Зрештою, ми не змогли знайти файлу із текстом бюджету на сайті облради. Отже, із ним поки що не можуть ознайомитися і краяни.

До слова, на засідання 17 грудня запросити: - голову і заступників голови Тернопільської обласної державної адміністрації; - керівників правоохоронних органів області; - народних депутатів України, обраних від Тернопільської області; - голів районних рад, Бережанського, Кременецького, Тернопільського, Чортківського  міських голів, голів районних держадміністрацій; - керівників структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації; - представників обласних організацій політичних партій та об’єднань громадян, а також -  засобів масової інформації.

До слова, «Терен» докладно писав про те, що відбувалося на сесії 10 грудня. Читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото з сайту Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео