Дмитро Підручний «провалився» у дисципліні, в якій є чинним чемпіоном світу

dmytro-pidruchnyj

Субота завершилася гонкою переслідування другого етапу Кубка світу. Україну також представив Дмитро Підручний - чинний чемпіон світу, капітан чоловічої збірної.

На трасу тернополянин вийшов дев'ятим, відстаючи від лідера на 38 секунд. Зауважу, що саме у гонці переслідування Підручний є чинним чемпіоном світу.

На першому колі українець зумів відіграти одну позицію. «Лежку» Дмитро відпрацював на відмінно, вийшовши на трасу сьомим (+43,6 с).

У пелетоні українець скотився на 11-у сходинку. Після другої стрільби Підручний пішов на одне коло штрафу, вийшовши 19-м з хвилиною і 13 с. відставання.

Ходом спортсмен відіграв п'ять позицій. Першу «стійку» чемпіон закрив ще з однією хибою, опустившись на 12-у сходинку (+1:37).

Останній вогневий рубіж біатлоніст відпрацював знову із колом штрафу.

Дмитро Підручний фінішував 16-м.

Нагадаю, у спринті тернополянин був дев'ятим. Свій результат Дмитро пояснив так:

- Я намагався рівно йти, просто Йоханес ходом сильніший. А так, в принципі, по фінішу 37 секунд з однаковою стрільбою - я думаю, зараз - це непогано, враховуючи, що я багато в кого виграв. Ходом було добре і лижі працювали відмінно. Також фізичними кондиціями задоволений. Все було нормально, ніяких фізичних проблем в роботі не було. Зі спиною на 90% все добре.

Щодо стрільби… Перших три постріли впевнено відпрацював, а четвертий трохи поспішив. Якось втратив контроль. Траса, на сьогоднішні погодні умови, враховуючи, що перед гонкою падав сильний сніг, практично є ідеальною.

До слова, сьогоднішню естафету українки завершили четвертими, а у спринті Настя Меркушина опинилася на 8-й сходинці. Завтра вболівальників чекають ще три гонки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео