Віра Олександрович

Коли є чим похвалитися: на Тернопільщині бізнесу повернули сотні мільйонів

Гроші

Бізнесу Тернопільщини вже відшкодували 631 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). Торік ця сума сягала лише 380 млн грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 11 місяців 2019-го бізнес Тернопільщини задекларував 615 млн грн бюджетного відшкодування ПДВ, - кажуть у податковій. - Про це заявили 160 суб’єктів господарювання краю. Порівняно із січнем-листопадом торік сума заявленого до відшкодування ПДВ зросла на 198 млн грн.

Фахівці наполягають: завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів - прозорий і автоматичний.

- Так, цьогоріч платники Тернопільщини вже отримали із держбюджету 631 млн грн ПДВ, - звітують податківці. - У січні-листопаді торік було - 380 млн грн. Крім того, із початку року фахівці податкової служби області упередили 3,1 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість.

Загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 107 млн грн, у тому числі: 91 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, та 16 млн грн - на судовому та адміністративному розгляді.

До речі, платники податків можуть в онлайн-режимі відстежити і перевірити етап, на якому перебуває їхній платіж. Допоможе у цьому електронний сервіс «Електронний кабінет платника», розміщений на офіційному веб-порталі ДПС України.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео